Angst voor de tandarts hoeft niet meer

By | 10/12/2010

Tenzij je eraan gewend bent geraakt, je angst te gebruiken om bepaalde zaken(tandartsbezoek bv) te vermijden. Wanneer je dit zo wil houden is dat een keuze.
Zeker, als je weet dat de mogelijkheid binnen handbereik is om anders om te leren gaan met jouw angstbeleving. Of je nou door de schooltandarts een nare ervaring hebt opgedaan of op een andere manier het vertrouwen in de  tandarts/behandelaar bent kwijtgeraakt, er is verandering in jouw beleving mogelijk! Met behulp van een gecertificeerde coach  ga je ontdekken wat er voor jouw nodig is om je weer veilig te voelen tijdens een tandheelkundige controle of behandeling. Bovendien leer je anders om te gaan met je lichamelijke reacties ( zweten, hartkloppingen, paniekaanval, hyperventilatie, flauwvallen). Daarnaast leer je om je emotionele grenzen te kennen, aan te geven en hoe je hierin kunt afstemmen met jezelf en jouw (tand)arts. 

Wanneer je geïnteresseerd bent, maak je een afspraak bij de Amalia kliniek en vermeldt je dat het om angst coaching gaat. De afspraak zal ongeveer een uur duren, de kosten bedragen €40,00 dit dient u contant te betalen en wordt soms vergoed door uw verzekering (informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar). Voor kinderen kan deze behandeling aangevraagd worden bij de verzekering, waardoor het vaak voor hun wel vergoedt wordt.

De tandheelkundige behandeling die hier eventueel uit volgt wordt wel vergoed al naar gelang de voorwaarden van uw eigen tandheelkundige verzekering. Gemiddeld zult u al verbetering merken na de eerste sessie en zeker na de tweede sessie. 

De vraag die je zelf mag beantwoorden luidt:
Heb ik dit voor mezelf over of hou ik vast aan angst die me beperkt en me veel energie kost?

Zoektermen: