44 thoughts on “Patientervaringen

 1. Renske

  mijn naam is Renske en ik ben 26 jaar. Ik was zo’n 10 jaar niet bij de tandarts geweest.
  In eerste instantie was het vooral de angst voor de pijn die me ervan weerhield te gaan. M’n gebit werd steeds slechter, want zoals iedereen wel kan raden, wordt je gebit er niet beter op als je niet naar de tandarts gaat. En dat je een zoetekauw bent helpt ook niet.

  In tweede instantie was er echter een ander gevoel dat me ervan weerhield om te gaan: ik voelde me dom! Je zit op de universiteit, dus je wordt geacht een redelijk verstand te hebben: je weet dondersgoed dat het niet goed is om niet naar de tandarts te gaan, en toch ga je niet…..ik voelde me wel zó ontzettend stom! Ik kon met zo’n gebit toch niet naar een normale tandarts!

  Ik kreeg ’s nachts angstdromen; dan werd ik ’s morgens wakker en moest ik eerst een keertje voelen of ik al m’n tanden nog had, want in m’n droom waren ze er allemaal uitgevallen….
  Op een dag besloot ik dan toch dat het zo niet meer kon: op internet vond ik de angst-tandarts in Kerkrade. Ik was dolgelukkig en heb achter m’n computer zitten janken: ik wilde een nieuw begin en zij konden me dat geven.

  Ondertussen ben is m’n gebit compleet gereviseerd in twee sessies van 90 en 60 minuten. 10 gaatjes gevuld en 5 kiezen (2 verstandskiezen) getrokken, de tandartsen hebben flink hun best moeten doen!
  Ik heb vrijwel geen fysieke pijn gehad, maar ik moet toegeven dat ik er psychisch meer last van heb; het gevoel dat nu, 3 dagen nadat er drie kiezen zijn getrokken, overheerst is dat van SPIJT. Ik moet nu toegeven, met pijn in m’n hart, dat ik zó’n spijt heb dat ik niet naar de tandarts ben blijven gaan. Zo jong nog en al drie kiezen kwijt……
  Maar ik heb van dit alles wel iets geleerd; de tandarts is een noodzakelijk kwaad. Ik zal nooit van m’n leven voor m’n plezier erheen gaan, maar ik doe het voortaan wel. Over een half jaar zien jullie me weer verschijnen in Kerkrade.

  Tenslotte wil ik alle medewerkers bedanken, want ik moet zeggen dat ze daar in Kerkrade een SUPER-team hebben (dit heb ik geloof ik ook al gezegd toen ik net uit de narcose kwam, maar ik weet niet zeker of dat goed is overgekomen omdat m’n onderkaak op meerdere plaatsen verdoofd was). M’n complimenten aan de receptionistes, die héél goed weten waar ze mee bezig zijn en ook aan Veronique (die mijn naam wél wist en ik de hare niet, maar ik vergeet ‘m niet meer!). Van de tandartsen heb ik weinig meegekregen, dus persoonlijke opmerkingen kan ik niet maken, maar ze hebben goed werk geleverd (de narcose-specialist uiteraard ook).

  Deze tandartsen praktijk is dus een echte aanrader voor mensen met angst voor de tandarts! Ik heb wel 1 advies: spreek bij bewustzijn alles goed door, want als je onder narcose bent gaan ze uit van het principe ‘wie zwijgt stemt in’!

 2. Sandy

  Zoals velen mij voorgingen is ook mij gevraagd een reactie te schrijven op de site. Mijn ervaring was erg goed. Mijn mond ondergaat een complete renovatie momenteel en de eerste behandeling zit erop. De dag van de behandeling was ik erg zenuwachtig, ik kwam de wachtkamer binnen en stond te rillen van de zenuwen. Toen kwam Veronique en na even een babbeltje te hebben gemaakt (een hele geruststellende babbel moet ik zeggen), kreeg ik een jas van veronique (de mijn was te dun) en mocht ik even gaan wandelen buiten want we waren veel te vroeg. Ik moest om half 12 terug zijn. Half 12. Wachtkamer binnen, even zitten (paar minuutjes), veronique kwam mij halen, de behandelkamer in. Anaesthesist (zeer vriendelijke man) vertelde me wat we gingen doen de eerste keer. Ik ging liggen in de stoel, kreeg een bandje om mijn arm, voelde eerst wat gekriebel op mijn hand, daarna een klein prikje, infuus erin (geloof me het doet nagenoeg geen pijn en ik piep al als ze me nog niet hebben aangeraakt) en binnen 15 tellen was ik in dromeland. Voor mijn idee 5 minuten later werd ik wakker gemaakt en ben ik blijkbaar ik de rolstoel gezet naar de auto. Ik ben dat hele stuk kwijt, werd pas echt wakker toen we al even onderweg naar huis waren.

  Tandarts, assistente, anaesthesist, veronique, de aardige dames aan de receptie, allemaal bedankt en tot de 31e. Want dan staat mijn tweede behandeling voor de deur. Ik vergeet nog wel een belangrijke en dat is Esther mijn beste vriendin. Esther bedankt, ik was blij dat je erbij was.

 3. Petra R, Pijnacker

  Zoals beloofd hier dan eindelijk een stukje over mijn ervaring in december. Ik zal geen lang verhaal schrijven met onzinnige feiten, want het komt erop neer dat jullie geweldig werk gedaan hebben en doen! Ik heb echt niets gemerkt (dat was ook het eerste wat ik zei toen ik wakker werd, schijnt het…, daarna heb ik nog heel lang geroepen dat we nog niet weg konden, omdat ik niemand had bedankt..je gaat vreemde dingen zeggen van dat spul, maar wel gemeend!!!ook op de terugweg (hoe ik in de auto ben gekomen weet ik n iet meer..) heeft mijn vent erg om mij moeten lachen, hoorde ik later;nu lachen we er samen om, het was fijn dat hij er bij wilde zijn!). Waarschijnlijk kom ik nergens meer een man tegen die mij in nog geen dertig seconden zo blij en gelukkig kan maken als de anestesist..het ging allemaal zo vlug! Ik ben blij dat ik het gedaan heb, het is een fijn gevoel te weten dat mijn mond weer in orde is en dat jullie er zijn! Voor alle mensen die nog moeten; het helpt nu misschien niets, maar je voelt het echt niet!! Neem de (grote) stap en laat daarmee zien dat je voor jezelf zorgt! Veel succes, en maak je geen zorgen..het is onterecht (maar dat is achteraf gepraat natuurlijk!)!
  Iedereen bedankt en ga vooral zo door!

 4. San

  Het is geen bedankje,…maar een bedank!

  Ik wil jullie heeeel erg hartelijk bedanken voor de goede zorgen, en de fijne behandeling waar ik helemaal niks van gemerkt heb!!

  Ik wilde het eerst niet geloven dat dit mogelijk was, maar toch wel!! Helemaal geweldig,.. ik kan nu sinds jaren weer eens lekker uitgebreid lachen,zonder dat ik rekening hoef te houden met mijn tanden!! heerlijk gevoel is dit!

  Het is nu twee dagen geleden dat ik geholpen ben,… ik heb nog wel een beetje napijn, vanwege de zenuwbehandeling, maar dat is niet noemenswaardig!!!

  Heeel hartelijk bedankt nogmaals……

 5. Gerard de K. (uit Nieuwegein)

  Hier mijn reaktie;
  Na meer dan 20 jaar niet naar de tandarts geweest te zijn door extreme angst (heeft alles te maken met de schooltandarts “slager”)had ik eindelijk nadat er wéér een stuk tand was afgebroken de moed om eind oktober vorig jaar een afspraak te maken voor een intake gesprek, na wel al diverse keren alle verhalen op jullie site te hebben gelezen.
  Half november kon ik terecht voor het eerste gesprek. Er werden foto’s gemaakt en ik moest happen, nadat tandarts Geerdens mij vertelde dat er niets meer te redden viel en de resterende tanden en kiezen er echt uit moesten.
  Half december werd ik gebeld dat ik 23 dec. al terecht kon, maar dat vond ik niet zo’n goed idee zo net voor de kerst, dus werd er een afspraak gemaakt voor 20-01-2005.
  Nu had ik wel als voordeel dat ik nog geen pijn had en ook niet heb gehad, terwijl er toch niet veel meer heel was.
  Nou afgelopen donderdag de 20e was het dan zover, de zenuwen waren woensdag het ergste.
  ’s morgens om 10 uur vertrokken, lekker op tijd (moest er om 1 uur zijn) en we waren er kwart voor 1, is ongeveer 180 km rijden.
  Helaas liep alles wat uit en ben met mn vrouw even een stukje gaan lopen in de buurt, zou ongeveer om 2 uur geholpen worden.
  Kwart voor 2 weer terug en zag net een man de tandartsruimte uitkomen in een rolstoel, was wel komisch, hij was heel vrolijk en riep luid hallo tegen iedereen, net of hij dronken was.
  Daarna kwam er een vrouw uit de behandelruimte die niet zo vrolijk was met een grote handdoek om haar mond, niet zo fijn om te zien als je nog moet.
  Maar toen was het tijd voor mij, in de stoel zitten, zenuwen waren niet meer zo erg aanwezig, praatje gemaakt, ze vroegen of ik honger had, nee dorst zei ik en de naald zat er al in.
  Je voelt het een beetje branden in je hand werd er verteld, maar voelde er niets van, daarna lag ik nog wat te brallen, hoorde ik later van mn vrouw, maar weet daar niets meer van.
  Voor mijn gevoel probeerde de tandarts mij na 5 min. wakker te maken, maar was half uurtje later en lag nog wat na te soesen in de stoel en alles was al achter de rug en het kunstgebit zat er al in, toen kwam mn vrouw naar binnen en even later werd ik geholpen in de rolstoel en zat ik in de auto weer op weg naar huis.
  We zijn nu 3 dagen verder en als ik geweten had dat ik zooooo weinig last zou hebben had ik dit al jaren geleden laten doen.
  Was in eerste instanstie vreselijk bang voor napijn, maar heb dat absoluut niet gehad.
  Heb de eerste dag alleen soep en vla gegeten, maar nu eet ik al een sneetje brood, zonder korstjes welliswaar en koekje bij de thee heb ik ook al verorberd, dus gaat boven verwachting heel goed.
  Ik wil nogmaals de tandarts en de rest van het team ontzettend bedanken en natuurlijk ook de receptioniste (degene met halflang donker haar) die bijzonder aardig was en ons goed opving.

 6. Hans L.

  Hierbij een volledig verslag van mijn behandeling.

  Jammer, wachten vanwege het uitlopen, maar……………………..

  Minuut 1 en 2:
  In de stoel zitten.
  Prikje in de hand. Cholesterol controle is meer.
  Babbeltje en weg.

  Minuut 70 t/m 73,
  Wakker geworden, de chauffeur, mijn vrouw, staat klaar en wegwezen.
  That’s it. Niets meer, niets minder.

  Napijn?
  Na wat ik in de jaren doorstaan heb, is dit een feest!

  Team bedankt!

 7. Martin van S

  Wat heb ik nu nog toe te voegen aan al reacties die er al zijn.
  Ieder verhaal heeft wel iets herkenbaars en ook ik ben erg tevreden over de behandeling.
  Ondanks de lange reistijd is het alle moeite dubbel en dwars waard geweest.
  Bij deze wil ik ieder die mij geholpen heeft hartelijk bedanken voor de nieuwe start van
  mij en mijn gebit.

 8. Bianca

  Toen ik vanuit de behandelstoel in de rolstoel werd gezet,vroeg Veronique me om een reactie te schrijven.Bij deze dan ,en ik hoop dat er iemand iets aan mijn verhaal heeft.

  6 jaar was ik toen ik bij mijn tandarts opgesloten werd in een hokje en ik kon er uit komen als ik weer normaal kon doen,kan je het je voorstellen,panisch was ik en dat bleef ik jaren lang en mij gebit werd alleen maar slechter.En voor diegene die er ook zo voor staan,dan weet je dat je hele leven erom draait.Voorzichtig lachen bang dat iemand het ziet en als het woord ?tandarts?viel brak het zweet me uit en probeerde ik het op een ander onderwerp te gooien.Soms werd ik er zo depri van dat het allemaal niet meer hoefde.En hoe vaak ik me niet heb voorgenomen bv als mijn zoon 1,2,3,4,5 jaar word,of als het kerst is geweest of?
  Tot 2 jaar geleden er iets ergs gebeurde,toen werd ik overvallen en beroofd van mijn tas en daarbij in mijn rug gestoken.Mijn hele wereld stortte in en ik heb geluk gehad dat ik dit nog kan na vertellen.Na 1,5 jaar vechten ben ik er lichamelijk en geestelijk weer helemaal boven opgekomen .maar was me ook een ding helemaal duidelijk geworden,?mijn tijd was het nog niet!maar ik moest veranderen en een beetje zuiniger zijn op mijn lichaam.En dat hield in mijn overgewicht van ruim 20 kilo moest eraf en ik wilde weer een gezonde mond!
  Dit laatste vooral ,want ik merkte dat ik mijn angst aan het over brengen was op mijn zoontje!!!!
  20 kilo was er in 5 maanden af,beretrots was ik op mezelf!en de complimenten die ik dagelijks kreeg zorgde ervoor dat mijn zelfvertrouwen met de dag steeg,op een ding na dan?nu de rest nog..

  Op 3 okt waren we gaan stappen met mijn partner zijn werk,we staan in een discotheek en er stoot iemand tegen me terwijl ik sta te drinken..resultaat,stuk van mijn tand,ik kon wel janken!De andere morgen aan mijn partner verteld en met heel veel moeite verteld dat ik zo ontzettend bang was en me zo schaamde.Hij wist wel dat ik niet ging,maar hij wist niet dat het mijn leven zo beheerste,dat kwam waarschijnlijk omdat je het zo gewoon niet aan me kon zien(gelukkig)En zo lief als hij is zei hij?schat we komen hier samen wel uiten ik zal je steunen en meegaan en alles doen om je te helpen?.Weer iets waar ik me druk over had gemaakt wat niet nodig bleek te zijn.
  In die week heb ik op internet zitten zoeken en kwam al snel uit op jullie site,alle reacties heb ik gelezen en bij sommige rolde de tranen over mijn wangen(het was precies wat ik ook voelde!)
  8 okt heb ik met bibberende handen jullie nummer ingetoetst en ik kon voor een eerste afspraak op 29 okt j.l al terecht.Het zetten van de stap om jullie te bellen was voor mij enorm,maar toen ik zo samen met mijn wederhelft die lange rit maakte van uit een dorpje naast Breda,was ik vol van vertrouwen en ik dacht ïk heb A gezegden ik ga er nu voor!!Daar aangekomen(we waren iets te laat door de wegomleidingen) had ik zoiets van ik kan dit alleen dus ben ik alleen mee de behandelkamer ingegaan,nadat er een foto was gemaakt.Daar verbaasde het me dat ik niet panisch was maar me alleen maar schaamde,maar dat was niet nodig zei de tandarts (erg lieve man)Na overleg werd besloten dat het beter was om de bovenkant te laten trekken incl verstandskiezen en een prothese te nemen en onder alleen maar kiezen trekken en later een frame plaatje nemen en dat bevestigen aan mijn achterste kiezen.Gelijk heb ik moeten happen en toen werd ik doorgestuurd naar Veronique .daar een gesprekje gehad over mijn gezondheid enz,en ook daar voelde ik me reuze op mijn gemak.Zij zei dat ik binnen 3 weken een telefoontje zou krijgen om dan de afspraak te plannen en dat dat wel binnen 6 weken zou zijn,nog voor de kerst dacht ik nog.
  Maar op 9 nov ging de telefoon en ze vertelde dat er iemand op 11november was uitgevallen,en of ik misschien tijd had??Dus die 6 weken werden ineens11dagen!!Ik dacht ik zeg gewoon ja en hoe ik het geregeld krijg voor a.s donderdag dat zie ik wel.Gelukkig mijn moeder kon oppassen en mijn steun en toeverlaat kon met een collega ruilen van dienst.

  Donderdag 11-11-04 de grote dag,we waren lekker vroeg weg gegaan al om half11 ik zou om half 3 geholpen worden en wilde niet weer te laat komen.Het was niet druk op de weg en we waren er dan ook al om 12.50uur.Ik heb me maar gelijk gemeld en wat denk ik kon al om 13.20 geholpen worden!Samen met Veronique en mijn vriend de behandelruimte in gegaan,die hebben gewacht tot ik sliep .En 50 minuten later werd ik wakker en kreeg gelijk de prothese in mijn mond,toen ik mocht kijken dacht ik dat komt NOOIT meer goed ik was mijn eigen tanden gewend en de prothese zat veel te laag!!,maar de tandarts legde uit dat dat nog een halve cm naar boven zou gaan omdat nu alles opgezwollen was.En inderdaad we zijn nu 4 dagen verder en het begint al beter te gaan zitten.wel heb ik een dag een een nacht nagebloed en gister had ik echt een hele slechte dag ,Maar dat komt waarschijnlijk omdat mijn wortels heel erg diep zaten en ik een kleine mond heb zei de tandarts(daar zal de pijn dan wel van komen)Maar als ik pijn heb neem ik gewoon een pijnstiller in en dan gaat het wel.Over 1 week lach ik er waarschijnlijk om !

  Maar het allerbelangrijkste is IK BEN ENORM TROTS OP MEZELF!!!en er is gewoon nooit een goed moment om het te laten doen kerst,carnaval,vakantie, kermis er is altijd wel een smoes! Ik ken het !
  Dus zet gewoon die stap en ga ervoor,want wat is nou een weekje misschien 2weken afzien tegen een heel leven vol schaamte pijn en er altijd mee bezig zijn!

  Ik ga in Januari een afspraak maken bij een kindertandarts voor mijn zoon ,en dan ga ik mee met een gezonde mond en als zijn steun,en mocht het nou zo lopen dat hij net zo panisch is als ik vroeger ,neem ik hem gewoon mee naar jullie.Want ik wou dat mijn ouders dat ook bij mij hadden gedaan!

 9. CHRIS-BART en MARGRIET

  Hierbij zoals beloofd een reactie van ons om op internet te zetten.

  Onze zoon Chris (18 jaar) is meervoudig gehandicapt en absoluut NIET te behandelen bij een tandarts. Hij is alleen onder narcose te behandelen maar in de ziekenhuizen zijn de wachttijden veel te lang (8-12 maanden) en is de narcose zwaarder.

  Nadat Chris tijdens een epileptische aanval op zijn voortanden was gevallen zijn wij via onze tandarts hier terecht gekomen. We konden al heel vlug terecht, en werden ontzettend aardig ontvangen en begeleid.
  Alles wordt goed uitgelegd en besproken, echt geweldig.
  Chris wordt in zijn rolstoel in slaap gebracht en daarna op de behandel stoel gelegd.
  Alles gaat op een rustige en persoonlijke manier.
  Na de behandeling word je binnen geroepen en blijf je bij je king en na ongeveer 10 minuten is hij weer helemaal wakker en heeft hij weinig last meer van de narcose.

  BIJ DEZE DANKEN WIJ HEEL HET TEAM DAT WIJ ALS OUDERS VAN GEHANDICAPTEN KINDEREN EINDELIJK EEN PERFECT ADRES HEBBEN GEVONDEN OM ONZE KINDEREN TE KUNNEN LATEN BEHANDELEN, WANT JUIST VOOR HUN IS HET OOK ZO BELANGRIJK OM EEN STRALENDE LACH
  TE HEBBEN.

 10. Martijn

  Hoi Allemaal,

  Kort geleden kreeg ik last van een van mijn verstandskiezen. Ik was daarvoor al 18 jaar niet meer naar de tandarts geweest.
  Dat was vanaf mijn 5de jaar, na een minder goeie ervaring met schooltandarts in de tandartsenbus.

  Ik wist dat het vroeg of laat zou het natuurlijk een keer zover zijn, maar daar probeer ik zo min mogelijk over na te denken.
  Niet dat ik nou echt bang was voor de tandarts (boren en haakjes maken me weinig uit), maar dat kokhalzen vond ik verschrikkelijk,
  dat herinnerde ik me nog heel goed.

  Gelukkig kwam ik in mijn zoektocht naar angst-tandartsen langs deze website. De behandeling onder volledige narcose sprak me direct aan.
  Het leek me geweldig om gewoon in slaap te vallen, en vervolgens wakker te worden met de volledige behandeling achter de rug. De ervaringen
  die andere mensen hadden geschreven over deze behandeling klonken ook veelbelovend.

  Kort hierop een afspraak gemaakt voor een intake gesprek. Na enkele minuten was de balans al opgemaakt:
  Mijn 2 verstandskiezen moesten eruit omdat die geen plek hadden in mijn gebit, een van mijn kiezen had een groot gat en die zou er ook
  uit moeten. Verder waren er nog 5 gaatjes welke gevuld moesten worden.
  Mijn medische gegevens waren ook in orde dus een behandeling onder narcose was geen enkel probleem. Alles zou in een keer afgehandeld
  worden.

  Enkele weken later mocht ik terugkomen voor de behandeling.
  Deze kan eigenlijk vrij kort samengevat worden:
  1. Je loopt binnen
  2. Je gaat liggen
  3. Je valt in slaap
  4. Je wordt wakker
  5. Je gaat naar buiten en vervolgens naar huis

  Werkelijk geweldig dus. Het is echt zoals zoveel mensen op deze pagina beweren. Je merkt gewoon helemaal niets van de behandeling,
  en ook achteraf heb ik eigenlijk nergens last van gehad.

  Ik kan het dan ook iedereen aanraden: of je nu bang bent van de tandarts en zijn haakjes, boortjes en andere spullen, of om welke andere
  rede dan ook niet durft. Probeer het. Het is het narcosegeld absoluut waard.

 11. Truus S.

  Lieve allemaal,

  Woorden schieten me echt tekort om jullie te bedanken.

  Zat ik gisteren om deze tijd verstijfd van angst te wachten op het voltrekken van mijn ergste nachtmerrie, nu zit ik met tranen in mijn ogen omdat het achter de rug is. En niks nachtmerrie. Zelden zulke lieve en meevoelende en begripvolle mensen ontmoet. Ik heb helemaal niets gemerkt van de behandeling en kan de brede grijns maar niet van mijn gezicht halen omdat ik weer voluit kan lachen zonder mezelf te schamen.

  Reclame hebben jullie niet meer nodig. Maar er zijn nog steeds heel veel mensen zoals ik die door die verlammende angst de stap niet durven te zetten, ook al zijn ze op de hoogte van een angstkliniek. Die mogen mij mailen, al haal ik er maar één over de streep, ik zou dankbaar zijn. Jaren heeft de gedachte dat ik er eens aan moest geloven mijn leven verknald. Jarenlang klapte mijn mond dicht bij een spontane lach. Nu weet ik dat de nachtmerrie voorbij is. Voor altijd. Indien nodig ga ik gewoon naar jullie! Zonder angst, bedankt!

 12. B.A

  hallo lezers.
  mijn angst voor de tandarts is ontstaan als klein kind bij de schooltandarts
  en later mijn eigen tandarts. ik bleef steeds 5 jaar thuis en dan moest ik
  weer,tot nu mijn twee voortanden al half weg waren en al mijn kiezen pijn
  gingen doen. na 7 maanden deze site doorgelezen te hebben(kende ze al bijna
  van buiten) toch maar gebeld en kon al vrij vlug komen voor een gesprek en
  foto,s maken,
  dat werd dus boven alles eruit en onder alle kiezen eruit en de rest
  opknappen. petje af voor de tandarts ik had meteen vertouwen in em, ze zijn
  echt heel aardig, ik zou in mei gebeld worden voor de afspraak maar dat
  gebeurde in april al(schrikken) en 19 mei kon ik komen. met lood in mijn
  schoenen en broekzakken naar kerkrade waar we fantastisch zijn opgevangen
  door veronique. om kwart voor tien naar binnen en ik moet zeggen ook de
  narcotiseur is geweldig, ze beginnen meteen een gesprek en je merkt het
  prikje niet eens meer, 20 over tien werd ik wakker en was alles gedaan,
  gebit er nog in en klaar, was ook meteen goed wakker, geen pijn tot de
  volgende morgen maar met paracetamol goed uit te houden, ik moet wel zeggen
  het is verschrikkelijk wennen je hebt toch iets vreemds in je mond maar is
  denk ik een kwestie van doorzetten. ik wil het hele tandartsenteam hartelijk
  bedanken voor de geweldige manier van behandelen en voor de mensen die nog
  steeds niet durven GA je gebit word er niet mooier op als je thuis blijft,
  als je meer wilt weten mag je me ook mailen beaaarts@home.nl

 13. Rudi Sanders

  Bij deze wil ik iedereen bedanken die mij maandag 10 mei hebben geholpen voor behandeling onder narcose.
  Was erg zenuwachtig op de dag van behandeling, maar heb niks gevoeld en ook geen napijn gehad. Grote klasse dat dit op zo’n manier kan.

 14. H.K

  Geachte tandartsen/anesthesist,

  Met deze (onpersoonlijke) mailtje wilde ik mij dank betuigen voor de
  behandeling die ik donderdag 8 april jl. heb ondergaan.

  Ik kan mij van de behandeling niets meer herinneren (das natuurlijk ook de
  bedoeling), ik heb wel van mijn vriendin begrepen
  dat jullie hartelijk om mij gelachen hebben, niets mis mee trouwens, zou ik
  ook doen!.

  Het resultaat mag er 100% wezen, ik ben zeer gelukkig met mijn “nieuw gebit”
  en dat het op zo’n goede professionele manier is gebeurt.

 15. Anoniem

  FANTASTISCH. Ik kan niet anders zeggen. Ik zal bij het begin beginnen. Ik heb voor het eerst in 2002 mijn stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt voor een een intake gesprek. Zo gezegd zo gedaan, ik kon februari 2003 komen voor behandeling, maar wat bleek ik was zwanger dus voor mijn een heeeele goede reden om het toch weer af te zeggen. In jullie is mijn mooie dochtertje geboren en toen kreeg ik tandpijn. Verdorie ik moest weer de stap wagen. Ik ben toen december 2003 weer op controle geweest en ik zou een nieuwe oproep krijgen. Vandaag 15 april was het dan zover. Ik weer vol moed in de auto en een rit van 2 uur maken, daar aangekomen kwam veronique meteen naar mij toe. Ze vroeg me of ik even mee naar buiten ging om het een en het ander te bespreken. Graag natuurlijk want daar binnen hoorden ik geluiden die ik niet wilden horen. Dus wij naar buiten en veronique stelden me eigenlijk meteen op mijn gemak.Ik had om kwart voor twee een afspraak en ze zei dat het kwart over twee zou worden, dus ik zou buiten nog wel even een sigaretje kunnen roken (of twee hihi). Nou toen was het zover veronique kwam me halen, nou ik kan je vertellen toen brak het zweet me uit. Ik kwam binnen en mocht meteen gaan liggen, ik kreeg een klein prikje en mocht toen iets vertellen. Ik dacht nog ik slaap nog steeds niet maar ik kwam niet verder dan drie woorden en weg was ik in dromenland. Voor mijn gevoel werd ik 5 minuten later wakker, maar er was toch ruim 2 uur verstreken, mijn mondje was piccobello in orde en ik mocht naar huis. Veronique heeft me in een rolstoel naar de auto gebracht, waar ik overigens niks meer van weet en we zijn weer naar huis gereden. Thuis aangekomen heb ik een paracetemol gepakt voor de hoofdpijn, wat overigens niks met de behandeling te maken heeft maar met het feit dat ik geen koffie heb kunnen drinken die dag. En toen ben ik lekker naar bed gegaan. Ik ben om half tien opgestaan en ik voel me kiplekker, ik heb zin om morgen te gaan werken en iedereen die het maar zien wil mijn tanden te laten zien. Ik wil jullie HET TEAM DUS echt allemaal heel en heel erg bedanken. dit was een ervaring die ik echt niet voor mogelijk hield. Naar de tandarts gaan en niks voelen, ik heb er nog steeds geen woorden voor. Dus nogmaals jullie zijn echt harstikke tof van het moment van intake tot de behandeling toe. Ik wist niet dat er mensen bestonden die zoveel geduld met zo iemand als ik hebben. groetjes en echt een hele dikke kus voor iedereen van wencke gruijtrooij. PS als iemand ooit iets wil weten of vragen mail me gerust wenckegruijtrooij@home.nl. BEDANKT IEDEREEN BEDANKT IK BEN DE GELUKKIGSTE PERSOON OP AARDE. NU KAN IK OOK WEER VOLMONDIG LACHEN MET MIJN STRALEND WITTE TANDEN

 16. Krans

  Eigenlijk wilde ik een stukje schrijven op uw site onder de rubriek – reactie’s -.
  Maar als ik alle reactie’s zo lees, is alles al gezegt en is het een kwestie van
  herhaling. Toch wil ik uw allen hartelijk danken voor alle inspanningen die u
  samen als team verrichten om angstige patiënten de mogelijkheid te bieden
  een gezond gebid te krijgen/behouden.

  Uw team gaat geweldig om met deze problematiek die zo ontzettend in de
  taboe-sfeer leeft door schaamte en angst dat mensen hun gebid verwaarlozen.
  Ik ben oprecht blij en dankbaar dat er een praktijk bestaat die zich ontfermd
  over deze mensen.

  DANK U WEL

  Van uw begrip, serieuse houding, toewijding en vakmanschap kan zich nog
  menig tandarts een schijfje afsnijden. Daar wil ik niet mee zeggen dat er
  verder geen goede tandartsen bestaan. Doch, ik ben ze nog niet tegen gekomen.

  Tot slot wil ik nog aangeven dat ik hoop dat u als team nog heel lang blijft
  bestaan en dat het succes u blijft aanlachen. Wij angsthazen hebben u heel
  hard nodig……..

 17. iloon

  Hallo ..ik ben iloon en 27 jaar ?en was super bang voor de tandarts. Na mijn intake gesprek jl 4 maart was ik al een stukje minder bang,omdat ze me allemaal zeer op mijn gemak stelde en ik me niet hoefde te schamen ,ondanks dat ik al 12 jaar niet meer geweest was, puur van de angst jullie snappen het zeker wel. 27 maart j.l om 09:15 was het dan zover. En geloof me het was vanaf de eerste minuut dat ik binnen was helemaal oké. ? super leuke mensen allemaal , inclusief de tandarts zelf. ik ging liggen,kreeg narcose toegediend en was weg. Na 2 uur ongeveer was ik wakker geworden ik had mega lekker geslapen en het eerste wat ik zei was: ik heb lekker gedroomd over rob {mijn man}.heel wazig allemaal ik wist het ook allemaal niet meer zo helder. Mijn 2 sisters waren er ook bij en dat kun je me ook geloven,die hebben wel moeten lachen hoor..Ik heb later op de avond ook heel erg moeten lachen toen ze het me in geuren en kleuren vertelden,dus voor diegene wat nog moeten gaan of overwegen om het te doen? doe het en laat je verrassen door een stralend nieuw gebit?.

  Ook mijn dank aan het hele team .Ik voel me super. Succes allemaal

  ——————————————————————————–

 18. E. en G. uit Oss

  Hallo superteam,

  Hier zoals beloofd een berichtje uit Oss.
  Afgelopen maandag zijn mijn dochter van 10 jaar en ikzelf onder narcose
  geweest om onze tanden te laten behandelen.
  En wat is dat een opluchting geweest, dat het zo ook kan. Dus echt zonder
  angst naar je tandarts kunnen gaan,dat had al jaren eerder zo moeten kunnen
  voor vele mensen.
  En bij jullie is het echt mogelijk,ongelooflijk!!
  Ik ben het allergelukkigst voor onze dochter, die echt al op zo’n jonge
  leeftijd verknalt was met angst voor de tandarts.
  Nou die heeft heel haar vehaal super trots en met een mooi wit bekkie kunnen
  vertellen op school!!
  Namens ons allebei ; super bedankt!!!
  En graag tot de volgende controle

 19. N. B. uit Maastricht

  hallo hier mijn reactie op de narcosebehandeling.

  na mijn zwangerschap begon de ellende das nu zo’n 10 jaar geleden de ene na de andere kies brak af en omdat ik bang was toch maar niet naar de tandarts en de pijn ging steeds weer weg maar na 10 jaar werden ook mijn voorste tanden aangetast en durfde ik bijna niet meer te lachen. toen maar eens op internet rondgekeken want ik was van plan om al mijn tanden er boven uit te laten trekken toen zag ik de pagina van jullie tandheelkundig centrum en toch maar alle moed bijelkaar geraapt en gebeld ik kon al vrij snel voor intake gesprek en zou vrijdag 11 juli voor de eerste keer behandeld kunnen worden dit is dus 2 weken eerder geworden en 11 juli zou de behandeling volgen. de eerste keer een verstandkies eruit en 8 andere kiezen maar niks gemerkt want ging lekker onder narcose 11 juli de behandeling gehad en ik durf weer in de spiegel te lachen met me tanden bloot. en de pijn achteraf viel wel mee eigenlijk bijna niet dus mensen als je bang bent neem alsjeblief contact op met deze team ze zijn heel leuk en je word goed opgevangen geen vragen van waarom niet eerder gekomen maar je word met alle begrip opgevangen en geholpen. mensen bedankt

  ——————————————————————————–

 20. rita van der h. uit groningen

  geacht team,

  na een week euforisch te zijn geweest mijn reactie op de behandeling,ik kan het maar in een zin samenvatten IK BEN OPNIEUW GEBOREN!!!!!!!!!!!!! duizend maal dank aan het hele team,

 21. H.k. uit tiel

  Hallo allemaal,

  Bij deze een reactie op de behandeling onder narcose,zaterdag 26 april ben ik bij jullie geweest om mijn verstandskies er ui te laten halen en een paar gaatjes te laten vullen en zenuwebehandeling.Voor dat ik bij jullie terecht ben gekomen was ik altijd al wel een beetje bang geweest maar nadat mijn eigen tandarts de laatste keer een verstandskies er erg moeilijk uit kreeg durfde ik helemaal niet meer te gaan. Toen op internet gezocht en bij jullie terechtgekomen,dit is echt een uitkomst !!!!!

  Eigenlijk was ik pas 27 mei aan de beurt maar ik heb zoveel pijn gehad en de laatste 2 weken zo slecht geslapen,dat ik toch maar opgebeld hebt naar jullie,22 april werd ik teruggebeld door een van jullie aardige medewerkers dat ik 26 april al kon komen,dit was wel even schrikken.Nu hoorde ik achteraf dat de tandarts ook nogal wat moeite heeft gehad om mijn verstandskies er uit te krijgen,maar dit is gelukkig toch gelukt en ik heb er allemaal niets van gemerkt.

  Ik wil jullie hele team heel erg hartelijk bedanken.

 22. Henny uit Assen

  Hallo allemaal,

  Ik ben iets van 5 jaar niet meer naar een tandarts geweest en dat kon je ook op het laatst echt zien aan mijn gebit.
  Mijn achterste 2 kiezen begonnen ook af te brokkellen en toen had ik zoiets van en nu moet ik ergens heen.
  Ik durfde echt niet naar een gewone tandarts en heb via internet gezocht naar een tandarts die het onder narcose doet.
  Gelukkig heb ik jullie gevonden. Het heeft nog wel een tijdje geduurd voordat ik een afspraak maakte.
  Maar toen ik weer eens hevig last had van keispijn heb ik maar gevraagd of mijn vriend voor mij kon bellen.
  Ook wilde ik mijn gebit mooi hebben omdat we gaan trouwen in juli dus dan kan ik niet met een lelijk gebit op de foto :)
  Nog geen week daarna kon ik heen. Er moest een foto gemaakt worden en er werd gekeken in m’n mond (zonder haakje!!!) wat er allemaal moest gebeuren.
  Binnen een paar minuten was het klaar en kon ik weer naar huis.
  Ik werd eind maart al gebeld en kon op 4 april heen voor de behandeling.
  Ik was redelijk rustig maar in de wachtkamer werd ik toch wat onrustig. Veronique heeft mij gerust gesteld en uitgelegd wat er allemaal ging gebeuren met de narcose.
  Ik kan je vertellen als het weer moet dan ben ik echt niet meer bang :)
  Het viel mij 100% mee. Je hebt het gevoel van ik word moe en hups je bent weg :)
  En het dronken zijn na de narcose is wel een grappig lekker gevoel.
  Ik mocht even bijkomen in een kamertje en heb daar ook lekker gebruik van gemaakt.
  Ik kan het ook echt iedereen aanraden die bang is om naar jullie toe te gaan.
  Want je word echt goed geholpen en iedereen is zo vriendelijk.
  Ik wil echt iedereen bedanken en jullie zijn echt top.
  Ik heb weer een mooi gebit en kan zonder schaamte lachen :D

  Harstikke bedankt!!!

 23. A. H.Neede.

  Hallo fantastisch team.

  Zaterdagmorgen 29 maart ben ik door jullie behandeld en ik ben er zeer tevreden over. Niks dan lof. Eigenlijk al vanaf het intakegesprek ben ik erg tevreden. Zoals jullie met angstige mensen omgaan is gewoon fantastisch. Ik wilde dat iedereen zo zou reageren en je niet uitlacht voor je angst.
  Wat ik begrepen heb is dat jullie langer met mij bezig zijn geweest dan gepland en dat ik erg moeilijk onder zeil was te krijgen. Ik heb daar helemaal niks van gemerkt. Voor mijn gevoel was ik binnen 20 seconde vertrokken en werd ik niet veel later weer wakker met een gesaneerd gebit. Maar dat schijnt dus een beetje anders te zijn gelopen. Gelukkig heb ik daar zelf niks van gemerkt, zoals ook beloofd was. Heb alleen napijn van het trekken van een eigenwijze kies en een zere keel, maar dat gaat allemaal over. Dat heb ik er voor over. Ik ben heel trots op mezelf dat ik heb doorgezet, want begin van de week stond ik op het punt om af te bellen. Maar gelukkig heb ik dat niet gedaan.
  Zaterdag heb ik ’s middags alweer kunnen genieten van een heerlijk stuk vlaai en s’avonds heb ik lekker gegeten. Wel voorzichtig vanwege dat gat in mijn kaak van die kies.
  Ik ben heel blij dat jullie er voor ons zijn. En dan heb ik 3.5 uur rijden in de auto er helemaal voor over.
  Nogmaals heel hartelijk dank voor de goede zorgen en jullie begrip. En toch hoop ik jullie nooit meer te zien. Eind augustus heb ik een controle afspraak staan bij mij tandarts hier in het dorp. Maar mocht het ooit zo zijn dat ik jullie hulp toch weer nodig heb, dan zal ik niet aarzelen om te bellen.

 24. J.

  Ook mij werd gevraagd een reactie te geven via jullie site.

  Ik kan kort zijn, ik sluit mij aan bij de rest van de reacties.
  Hoewel ik moet zeggen dat ik meteen bij mijn verstand was, dus niet duf, ik had ook geen napijn, heb ik nu nog niet en we zijn al weer een week verder en ik zat ’s avonds, wij moesten nog vier uur rijden terug, al in een restaurant met een stuk gepocheerde zalmfilet op mijn bord. Ik moet er wel even bij zeggen dat dit iets te optimistisch was, de zalm was gortdroog, maar ik heb wel soep gegeten met ballen. Verder heb ik tot nu toe ook niet geleefd op yoghurt en vla. De eerste drie dagen na mijn behandeling heb ik vis gegeten met veel boter en dag vijf zat ik al aan de andijvie met aardappelen, alleen vlees wil nog niet goed lukken, maar het is vandaag dan ook precies een week geleden dat ik gehopen ben (volledige prothese).
  Er moet mij wel iets van het hart. Ik weet dat er mensen zijn, zoals ik, die ook de reacties op de web-site bekijken en dan misschien denken: Oh, ze hebben een blik positievo’s opengetrokken die een reactie mogen geven. Ik weet zeker dat dit niet zo is, tenminste, ik kan mij haast niet voorstellen dat er uberhaupt negatieve reacties zijn op een dergelijke behandeling. Ik was voor mijn eerste afspraak op 29 januari verschrikkelijk nerveus.
  Tandarts Reinders was echt een schat met heel veel geduld, ik denk dat ik tijdens dat bezoek wel vier keer van de stoel af ben gestapt terwijl hij nog helemaal niet klaar was.
  En toch ben ik tot 16 april bloednerveus geweest. En dat ik ook heel raar want mijn afspraak was op 17 april. Ik was dus de dag ervoor heel erg rustig, ook op de dag was ik rustig. Toen wij voor de deur kwamen kreeg ik een beetje de kriebels maar dat was heel snel over toen ik een praat had gemaakt met de assistente van de anesthesist, volgens mijn moeder ben ik nog nooit zo rustig op een tandartsstoel gaan zitten.
  Ik kan het echt iedereen aan bevelen en had er graag een reis van vier uur voor over, vanuit Den Helder, dus helemaal in het noorden.
  En de patienten komen echt uit het hele land want dat heb ik zelf ervaren.
  De eerste keer stond er een man aan de balie die uit Amsterdam kwam en er was ook een mevrouw uit Andijk. Nou, dat ligt toch echt allemaal in Noord-Holland.

 25. Anoniem

  Geachte lezers,

  Hierbij mijn reactie:

  Over de tandartsen, kliniek en behandeling:
  Zeer tevreden,
  Ik voelde me geen outcast of crimineel,
  maar een gewaardeerde patient met een probleem
  dat opgelost moest worden.
  Ik durf weer te lachen,
  ik kan weer slapen,
  Ik voel me trots en tevreden dat ik mijn angst onder ogen heb durven zien
  en dat ik de moed heb opgebracht het op te lossen.
  En uiteraard ben ik reuze dankbaar dat er mensen zijn
  die begrip kunnen opbrengen en hulp kunnen leveren
  aan mensen zoals ik.

  Ik weet dat ik niet de enige ben,
  en zou tegen iedereen willen zeggen:
  GA, neem die tijd voor jezelf,
  ook al rijdt je net als ik tig uur,
  als je bedenkt hoeveel tijd je niet in wachtkamers doorgebracht hebt…
  GA, zet je over je angst heen,
  de kwaliteit van je leven verbetert aanzienlijk, zonder haakjes, zonder pijn!
  denk aan al die slapeloze nachten die je straks kwijt bent……

  ——————————————————————————–

 26. T.Br Tienray

  Hallo,

  Ik heb belooft om even een reactie te geven over de behandeling bij de tandarts.
  Ik was zo bang voor een tandarts.ik ging alleen naar mijn tandarts als ik flinke tandpijn had.en niets meer hielp ik slikte wel 6 tot 8 pijnstillers per dag.
  Op het laats was het zo erg dat mijn tanden er uit begonnen te vallen.en het zag er niet uit het was echt niks meer wat ik in mijn mond had
  Totdat ik op een avond dacht,er moet toch iets zijn voor mensen die angst hebben voor de tandarts ik zal toch niet de enige zijn die zo bang is, ik ben voor de computer gaan zitten en op tandarts.nl gedrukt en ja wel hoor daar vond ik iets angst.ik heb dat gelezen en heb meteen de dag er na gebeld om een afspraak te maken.
  De eerste keer was het een gesprek en foto’s maken van mijn tanden.daarna ben ik drie keer terug geweest voor het happen en passen.dan was het wachten op een telefoontje voor de behandeling.maar doen kwam het telefoontje er werd een datum en de tijd vast gelegd.
  Toen het zo ver was en ik in de auto zat dacht ik ,waar ben ik aan begonnen,ik zag het bordje Kerkrade staan en op eens kreeg ik zo’n buik pijn en trillen koud ik kreeg van alles.toen werd ik naar binnen geroepen en ik werd meteen in slaap gemaakt.voor ik het wist werd ik weer wakker.ik was de koning te rijk.het eerste wat ik dacht was,gelukkig die zijn er uit dat is achter de rug.als ik dat had geweten dat het daar zo ging zonder pijn,dan was ik veel eerder gegaan en had ik niet zo lang gelopen met tandpijn.en een vieze smaak in mijn mond.
  Ik wil de tandarts en het team nog mals bedanken voor de goede opvang en de zorg die je daar krijgt.

  Ik kan met een mooie glimlach naar de feestavond

  BEDANKT

  groetjes
  T

  ——————————————————————————–

 27. Monique uit R.

  Aan het beste tandarts team,

  Ik wil jullie heel erg hartelijk bedanken voor het verwijderen van mijn verstandskiezen. Er zijn er 2 verwijderd bij de tandarts (bovenin) en de andere 2 zouden bij de kaakchirurg moeten worden verwijderd. GELUKKIG hebben jullie dat kunnen doen.
  Via via ben ik aan jullie adres gekomen en heb een afspraak gemaakt. Intussen is er nog een kies gaan ontsteken, en de tandarts adviseerde mij dringend om deze er binnen een week uit te laten halen. Gelukkig kon ik ?s middags bij jullie terecht. Die kies hoeft helemaal niet nog een keer te ontsteken je komt maar terug als je aan de beurt bent (zo werd het niet gezegd maar daar kwam het wel op neer). Ik heb nergens meer last van gehad. Bij jullie ben ik ook perfect geholpen. Rustig, vriendelijk enz enz. Mijn vriend (c.q chauffeur) werd aan het werk gezet toen jullie aan het werk waren. Medicijnen halen en een bevroren kip. Die was nodig om te koelen.
  Ik heb zeker last van napijn maar dat is niet zo erg. Ik heb HET moment niet meegemaakt en dat was mijn bedoeling.
  Dit is absoluut een aanrader voor iedereen die echt bang is van de tandarts.
  Met nog 2 dikke wangen zit ik dit opgewekt te typen want ik ben op een uitstekende manier verlost van die 2 ondingen die mijn eigenlijk al 3 jaar mijn leven zuur maken met alleen al de gedachte dat ik naar de kaakchirurg zou moeten gaan.

  BEDANKT

  ——————————————————————————–

 28. H. Z. uit Utrecht.

  Fantastisch!

  Op één of andere manier ben ik vreselijk bang voor de tandarts. Waar het vandaan komt? Ik weet het echt niet. Ik ben al jaren niet meer naar een tandarts geweest. De laatste keer was zo?n vijf jaar geleden en toen is er alleen een noodvulling geplaatst. Meer wilde ik op dat moment niet.
  Zes weken geleden begon de kiespijn. Ik slikte flink wat paracetamol en ging er van uit dat het tijdelijk zou zijn. De paracetamol hielp inderdaad wel wat maar de kiespijn bleef.
  Na twee weken werd ik midden in de nacht weer wakker van de de kiespijn. Er was geen ontkomen meer aan, eigen schuld dikke bult. Ik moest toch een keer naar een tandarts. Ik ging m?n bed uit slikte nog wat paracetamol en zette de PC aan om eens te kijken of er een angstpraktijk in de buurt was. Zo kwam ik op de website van http://www.angstvoortandarts.nl terecht.
  Toen ik las wat de behandelmethode was, was ik vreselijk opgelucht. Ik heb direct een mailtje gestuurd, heb nog een paar tabletten geslikt en ben weer naar bed gegaan. ?s Morgens heb ik de praktijk gebeld en een afspraak gemaakt voor een controle, twee weken later.
  Spannend, maar de controle verliep prima. Ik vond het erg plezierig dat ik niet benaderd werd als een zielige angstige patient. Ik ben uitstekend voorbereid op de narcose door Veronique en na het maken van wat foto?s heeft Richard een behandelplan gemaakt.
  Tot mijn grote verbazing werd ik al de volgende week gebeld en kon ik de vrijdag terecht. Natuurlijk moest ik deze dag nuchter blijven.. maar dat was geen enkel probleem. Samen met mijn vriendin zijn we nogmaals van Utrecht naar Kerkrade gereden. Zo?n moment in de wachtkamer is natuurlijk erg spannend. Na een kwartiertje was het zover. Voordat ik een prikje in mijn hand kreeg heb ik nog even goed gevraagd of ik echt niet wakker zou worden, maar er werd mij door drie mensen verzekerd dat dit absoluut niet zou gebeuren. De prik in mijn hand stelde niets voor en ik voelde mijzelf wegzakken.
  Na een uur ben ik wakker gemaakt en volgens mijn vriendin is dat erg lollig geweest. Ikzelf weet daar absoluut niets meer van. Zelfs niet dat ik Richard heb bedankt, maar wat ik wel weet is dat ik ontzettend opgelucht en blij was dat het allemaal achter de rug was.
  Het is nu drie dagen geleden en ik heb echt nergens last van gehad. Ik ben blij dat jullie een website hebben anders had ik jullie nooit gevonden. Bedankt voor de manier van benadering en natuurlijk de behandeling !

  Met vriendelijke groet,

  ——————————————————————————–

 29. c.v.d.h

  hallo

  ik ben heel blij dat ik jullie op internet heb gevonden,ik was namelijk heel erg bang.
  ik liep al zeker vijf jaar rond met de gedachte mijn tanden moeten eruit maar ik durfde niet tot ik jullie ontdekte.
  ik had niks tegen mijn man gezegd en heb een afspraak gemaakt met jullie toen moest ik wel of ik wilde of niet.
  het ging heel gemoedelijk bij jullie of jullie begrepen wat er in mij omging daar ben ik jullie nog dankbaar voor ik ben bij verschillende tandartsen geweest en die zeiden dat ik mij niet moest aanstellen of ik moest maar gaan dat was bij jullie gelukkig niet.
  ik heb nu mijn nieuwe tanden en ik ben er heel blij mee je voelt er echt niks van je krijgt een prikje in je hand en je slaapt na ongeveer 1uur werd ik wakker en het was gebeurdt de nieuwe tanden zaten er in ik heb zelfs niks van de narcose gemerkt.
  ben niet ziek geweest of niks. ik moest wel nog een keer terug om het passend te maken maar dat vond ik niet zo erg.
  ik wil iedereen aanraden ben je bang pak de telefoon en bel naar kerkrade echt het is een opluchting als je daar bent geweest.

  groetjes

  ——————————————————————————–

 30. S.

  Afgelopen week ben ik bij jullie geweest voor de narcosebehandeling en omdat jullie mij gevraagd hebben om een reactie reageer ik dus bij deze.
  Net als zoveel mensen ben ik altijd bang voor de tandarts geweest, ik ging braaf elk half jaar voor controle maar als er iets moest gebeuren dan sloeg de paniek toe.
  Vorig jaar gebeurde dit dus weer en van het een kwam het ander het kreeg greep op mij en raakte in de ziektewet . Ik ben toen bij een angsttandarts terecht gekomen en dit voorjaar zijn het meerendeel van mijn kiezen verwyderd onder narcose. Omdat dit mij niet heeft geholpen en de angst bleef en hun mij niet verder konden helpen ben ik op zoek gegaan en kwam terecht bij tandarts Reinders.
  Heb eerst via email contact gehaden heb 5weken geleden de stoute schoenen aangetrokken en heb een afspraak gemaakt dit kon heel snel en ben binnen 5weken geholpen aan mijn nieuwe prothese onder narcose.
  Smorgens moest ik om half elf komen en werd om elf uur geholpen en om kwart voor twaalf zat ik alweer terug in de auto op weg naar huis. Iedereen die bang is of vervelende ervarigen heeft kan ik dit aanraden, ik ben heel goed opgevangen en begeleidt en heb nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing.
  Bij deze wil ik iedereen bedanken die mij heeft geholpen

  Groetjes

  ——————————————————————————–

 31. a.j. s. uit alphen a/d rijn

  Geacht team,

  Hierbij wil ik graag mijn reactie geven over de behandeling onder narcose,ik heb me in jaren niet zo prettig gevoeld na een behandeling bij de tandarts.Ik kan me dan ook helemaal aansluiten bij de reacties van voorgaande patienten, persoonlijk zag ik er erg tegen op om mijn verstandskiezen te laten weghalen en tevens de rest van mijn gebit opnieuw te laten behandelen te meer omdat een vorige tandarts mijn angst niet erkende en eigelijk niet naar mijn verhaal wilde luisteren en dat terwijl ik de goede man net had uit gelegt dat een vorige tandarts eerst mis prikte om een kies te behandelen en vervolgens mijn hele kaak ging opzetten,Ik ben toen kort daarna bij een andere tandarts geweest [mede i.v.m een verhuizing] en daar vernielt de tandarts even 3 kiezen [achteraf blijkt de man er maar 2 maanden te hebben gewerkt, want er kwamen te veel klachten binnen dus moesten ze de man ontslaan] des al niet te min ik had mijn portie wel gehad en ben vervolgens 2 1/2 jaar niet meer bij een tandarts geweest totdat ik een brief kreeg waar in ik me moest melden, nou vooruit dan maar, maar erg veel vertrouwen had ik er niet in.Daar aangekomen brak het zweet me uit maar had inmiddels wel een 10 minuten gesprek aangevraagt om de behandelende arts uit te leggen wat er was gebeurt en dat ik geen spuit in mijn mond wilde,dan maar eerst even wat foto’s nemen en kijken wat er aan gedaan moet worden.Zijn conclusie was 2 kiezen er uit en die 3de een flinke behandeling of er ook uit,ik deelde hem al gelijk mede dat dat dus echt niet door ging,nou bij een volgend bezoek zouden we daar over praten 1 week later stond ik daar dus weer en ik was koud binnen en de man zegt, met de spuit al klaar op het tafeltje, we gaan 2 kiezen trekken en de rest even behandelen ,sorry niet dus, hij heeft een hoektand behandelt en dat ging nog net,maar meer niet, na enige uren gesproken te hebben met mijn vrouw moest er een alternatief komen,nu stond me bij dat je in Amerika onder narcose behandelt kon worden en vroeg me dan ook af of dat hier ook kon,dus zoeken op het internet en ja hoor, de oplossing voor mijn angst was er en ik ben blij dat het zo moest zijn want ik kan het een ieder aan raden die angst heeft voor de tandarts om u praktijk te bezoeken,ik heb na de behandeling geen pijn of angst voor de wijze waarop u mij heeft behandelt en zou het morgen bijwijze van spreken zo weer doen,ik wil u hierbij hartelijk danken en wens u en u team veel succes.

  ——————————————————————————–

 32. r v e te vianen

  geachte hr /mevr

  bij deze mijn reactie op de behandeling.

  Naa een tijd lopen dubben van zal ik nu gaan maar de drempel was te hoog. Tot ik op een zondag een lekker broodje hamburger van de firma mora zat te eten, en er plots een stukje bot of zo inzat en ja hoor pling een stuk van mijn kies afgebroken. Toen besefte ik voor mij zelf dat ik aan de beurt was. Had al hele nare ervaringen met tandartsen heb eens een zenuwbehandeling gehad met 13 verdovingen, Maar niet werken je begrijpt dat ik niet echt relaxed daar lag op die stoel. Daarna een paar jaar niet meer geweest. Maar ik begon ook last te krijgen van me gebit. Dus maar eens een tandarts opgezocht die voor dit soort problemen ingesteld is maar als ik achteraf mijn keuze zou kunnen veranderen kies ik denk ik toch maar voor die 13 verdovingen dat deet nog minder pijn (nu had deze tandarts ook apparatuur die volgens mijn nog niet in een 3e wereld land wordt gebruikt). Maar goed weer 1.5 jaar verder weer last ik een ander opgezocht uit de gouden gids. Nou je moet het nooit doen weer een bonk ellende deze man hield helemaal geen rekening met mijn problemen, dus ze verkochten niet wat ze aanboden. Tot ik op internet de praktijk van hr Rijnders vondt maar je weet natuurlijk nooit wat je koopt bij een tandarts. Het is altijd maar afwachten. Na een lange overweging uiteindelijk maar besloten om in zee te gaan. Vaak is het zo hoe groter de kerel des te kleiner het kind, dus ik vol van de stress er naar toe voor een offerte, nou dat ging allemaal vlot binnen 20 min stond ik weer buiten. Afspraak gemaakt een maand later ofzo , dacht van nou gaan we de knoop maar eens doorhakken ben ik er van af. En jahoor daar gingen we samen met me vrouwtje op naar kerkrade.
  Eenmaal aan gekomen en 20 min inde wachtkamer gezeten tehebben was ik aan de beurt. Met knikkende knieen naar binnen.
  Het duurde dan ook niet zolang voor dat ik op de stoel lag even een babbeltje naald er in nou effe wachten en ja hoor daar ging ik, het was echt een prettig gevoel dat inslapen zegmaar. Toen ik weer bijkwam draaide het een beetje en ik voelde me eigen zeer relaxed echt een very good feeling, en geen centje pijn. Ik besefte al snel dat het drama achter de rug was en ik had van de behandeling echt niks gemerkt nou de geen die mij me narcose en verdovingen heeft gegeven mag wat mijn betreft genomineerd worden voor de titel “dr feelgood 2002”
  Maar ook kleine dingen waar we het niet eens over gesproken hadden tijdens de 1e afspraak waren verholpen. ik ben er uitermate tevreden over mijn behandeling.
  Dat ik besloten heb de boven kant ook te laten doen. Mensen dit is echt een aanrader zeker voor de angsthaas en geloof mij ik ben een grote…. sorry was een grote.

 33. I.W.

  Hallo,

  Bij deze wil ik jullie mijn reactie geven voor de behandeling die ik heb ondergaan in jullie kliniek.
  Het niet naar de tandarts gaan was een regelmatig terugkerende discussie tussen m’n vriend en ik en hij had de hoop opgegeven dat ik uit eigen vrije wil de stap zou nemen. Nog niet wetende van jullie kliniek heeft hij mij, zonder dat ik ook maar ergens van af wist, meegenomen naar zijn tandarts. Maar hoewel hij hem van te voren over de situatie had ingelicht heeft deze tandarts mij de behandelkamer in proberen te trekken hetgeen mij nog banger maakte. Toen ik vervolgens niet direkt in de stoel durfde plaats te nemen gaf hij het al op met de woorden ” als je niet wil dan moet je maar zo blijven rondlopen” en ik dacht, “ze zijn in al die jaren nog geen steek veranderd”! Uiteindelijk heeft hij mijn gebit gecontroleerd en moest ik een volledig gebit boven en gedeeltelijk onder. Hij zou dit met een aantal behandelingen zelf kunnen doen. Vervolgens werd een afspraak gemaakt voor de 1e behandeling.
  Hier was ik niet zo blij mee want ik had mij voorgesteld dat; ALS ik al naar de tandarts zou gaan moest het in 1 keer gebeuren want ’n 2e keer zou ik misschien niet meer durven. Mijn vriend, die zich mateloos stoorde aan het “bullebak” gedrag van z’n tandarts ging op zoek naar een andere mogelijkheid en heeft via internet jullie site gevonden. EUREKA, dit is ’t dacht hij, en heeft vervolgens zonder mijn medeweten bij jullie een afspraak gemaakt.
  Op de 1e afspraak werd dezelfde diagnose gesteld, boven alles eruit en onder mogen er nog 6 in blijven. Ik moest meteen “happen” voor het nieuwe gebit en de volgende keer zou alles onder volledige verdoving gedaan worden. En een medewerkster bespreekt in alle rust wat je precies moet doen voor D-DAY. 7 kilo lichter stonden we een half uur voor de afgesproken tijd te wachten. Helaas liep de behandeling van de patienten die voor mij waren uit zodat ik pas 1,5 uur later aan de beurt was. Gelukkig is het een heel eind maar anders was ik naar huis gegaan.
  Toen we eenmaal binnengeroepen werden zat ik in een mum van tijd in de stoel en werd gelijk de narcose toegediend. Exact 23 minuten later werd ik wakker met m’n mond vol nieuwe tanden. Ik kon absoluut niet bevatten dat het al gebeurd was. Daarom vroeg ik aan iedereen die in de behandelkamer stond of ik al klaar was. Half dronken v/d narcose en mijn nieuwe tanden kon ik weer naar huis. De koning te rijk!
  De dag na de behandeling zag ik het even niet zitten omdat het allemaal raar was en pijn deed en niks kon eten dan vla, pudding en yoghurt.
  We zijn de 3e en de 5e dag even terug geweest naar de kliniek om het gebit wat aan te passen. En op de 14e dag kon ik alweer frietjes eten.
  HAD IK DIT MAAR 24 JAAR GELEDEN GEWETEN EN GEDAAN!!
  Aan eenieder die dit leest en panisch is voor de tandarts wil ik dit zeggen: als ik dit kan, kunnen jullie dit ook!
  Aan alle tandartsen die dit lezen: Neem hier een voorbeeld aan.

  Bedankt, team voor de perfecte behandeling en tot ziens!!!!

 34. T.K.

  Beloofd is beloofd!

  Er wordt gevraagd om te reageren en je ervaringen aan anderen mee te delen, dus:
  Mijn eerste reactie na de behandeling onder narcose was: waarom niet 10 jaar eerder!
  Dat zou me een hoop gepieker en pijn hebben bespaard. Alle in de informatie van “Angst voor tandarts” genoemde details worden waargemaakt. Een vriendelijk team dat je niet uitlacht of smalend aankijkt als je als vrouw van 48 bibberend moet toegeven vreselijk bang te zijn voor alles wat komen gaat, maar gedreven door pijn zeker weet dat er iets gedaan moet worden.
  Een behandeling volgens plan waarin niets gebeurt wat je zelf niet wilt.
  Een luchtige sfeer. De uiteindelijke behandeling: een stoel (zonder uitzicht op allerlei enge instrumenten) een prikje, geheel weg van de wereld om kort daarna totaal verbijsterd wakker te worden als de (nog steeds) vriendelijke mensen om je heen je vertellen dat het achter de rug is. Je bedankt ze opgelucht en stapt nog steeds vol ongeloof de auto (met chauffeur) in. De brandende lip en de schrale keel neem je graag op de koop toe.
  Zijn er dan helemaal geen minpunten? Ja, eentje: ik moest 40 minuten wachten op mijn “beurt” waarschijnlijk omdat een behandeling voor mij was uitgelopen. Ik heb dus heel wat rondjes rond de vijver gelopen. Maar ook dat is het team vergeven!

 35. Anoniem

  Perfect

  Hallo ik ben dhr van D. en ben geholpen op 30 april jongsleden ik was ook bang voor tandarts maar ik had besloten het nieuwe jaar goed in te gaan en alles eruit te laten halen en een gebit te nemen maar onder gehele narcose en niet in het ziekenhuis te laten doen want daar ben je nummer en bij tandartspraktijk Reinders had ik het gevoel dat ik serieus genomen werd en dat was ook zo.
  30 April was aan gebroken en ik kwam in de praktijk en lag binnen 5 min. op de stoel en kreeg mijn narcose voordat ik het wist werd ik weer wakker.
  En alles was eruit en nieuwe protese erin had nooit gedacht dat dat zo snel ging had wel een beetje hoofdpijn maar dat was zo over verder geen last. Ja, een beetje vreemd gevoel had nu een mond vol nieuwe tanden was wel effe wennen.
  Maar had erger verwacht met pijn en zo, maar niks gelukkig.
  Ik raad iedereen dit aan om te doen als je bang bent ik ben blij dat ik het gedaan heb .

  Ik bedank het hele team dan ook.

  groet
  dhr van D

 36. Anoniem

  Hallo,

  Hierbij een reactie over “de behandeling onder narcose” van mijn man.
  Daar hij panische angst heeft voor een tandarts was het voor hem onmogelijk om naar een gewone tandarts te gaan. Via een collega van zijn werk die ook zo’n angst voor de tandarts had zijn we aan dit adres gekomen.
  Eind vorig jaar kreeg mijn man flinke kiespijn , dit was de stap voor hem om toch maar eens naar die tandarts te gaan, nu moest hij er toch aan geloven, er na toe gaan was nog erger dan de kiespijn. De eerste stap werd gezet en een afspraak gemaakt, daar werd uitgelegd hoe het allemaal in zijn werk ging en dat de wachttijd wel een paar weken was, dat was eigenlijk wel jammer hij had gehoopt dat hij zo spoedig mogelijk werd geholpen.
  De zere kies had hij nog niet laten trekken want hij wist dat wanneer hij geen kiespijn meer had nooit meer terug zou komen. Er werden afspraken gemaakt en hij werd op de wachtlijst gezet, eind januari was het dan zover hoewel ik het al drie weken van te voren wist heb ik het pas twee dagen van te voren aan hem verteld. We hebben ervan tevoren veel over gepraat, voor de narcose had hij geen angst, hoewel dit pas de eerste keer was dat hij een narcose kreeg.
  De dag van de behandeling was hij best wel nerveus hoewel hij de nacht van tevoren best goed geslapen had. Toen we in de wachtkamer zaten zag hij het even niet meer zitten maar besefte ook wanneer hij nu niet door de zure appel heen beet hij het anders nooit meer durfde. Toen hij werd binnen geroepen ging het heel snel ,hij ging in de stoel zitten en voor hij het wist was de infuusnaald van de narcose al aangebracht toen hij langzaam weg viel moest ik uit de kamer nu was er voor hem geen weg terug. Na ruim drie kwartier was het gebeurd ik mocht naar binnen hij zat een beetje labiel op de stoel maar was zichtbaar blij met zijn nieuwe tanden (boven) en onder bijgewerkt .
  Hij werd samen met een medewerkster en mij in de auto gezet, in de auto werd hij steeds meer wakker en was blij dat het achter de rug was. Thuis aangekomen stond hij eerst voor de spiegel en vond het achteraf best meevallen hoe het was gegaan en was toch wel blij dat het op zo’n manier kon want het was toch wel een grote overwinning.

  Deze ervaring heeft hij zeer positief ervaren en zal het zeer zeker aan iemand die net zoveel angst heeft vertellen dat dit de oplossing is. Je moet er zelf ook een beetje voor doen , maar als je de eerste stap eenmaal gezet hebt gaat de rest vanzelf.

  Bedankt

 37. Dilly

  Ik ben 33 jaar. Ook ik ben er zo eentje die al jaaaaaren niet meer naar een tandarts was geweest. Of het nou angst voor de tandarts, of schaamte om mijn verslechterde gebitstoestand te openbaren, dat weet ik niet, maar ik weet wel dat mijn vroegere tandarts me vol afschuw en onbegrip zou toespreken. Ik heb behoorlijk wat afgebroken kiezen, en helaas is sinds kort ook mijn vooraanzicht aangetast, en dat belemmerde me zo, en maakte dat ik me ZO ellendig voelde dat ik toch maar besloot eens voorzichtig een brochure aan te vragen bij een kliniek bij mij in de buurt. En die brochure kwam met een begeleidende brief met een afspraak daarin voor anderhalve week later. Na een paar dagen ernstige twijfel, toch maar besloten er naar toe te gaan, vooral met in het achterhoofd dat ik me anders nooit meer in het openbaar zou durven vertonen door die tanden.

  Inmiddels is die intake iets meer dan een maand geleden. Ja, ook ik barstte echt in tranen uit toen de mevrouw die mijn fotos maakte me vroeg om eens breeduit te lachen voor een foto. Tranen met tuiten, maar tegelijkertijd luchtte dat al zoveel op, want ze was zo lief voor me, en begripvol, en vooral: niet veroordelend. Ook de tandarts zelf, die had al een tissue klaar voor me toen ik bij hem binnenliep, en hij was heel direct, maar wederom niet veroordelend, en hij keek me niet aan alsof ik een of andere freak was. Goed, resultaat van 13 jaar niet naar de tandarts gaan: er moet een volledige prothese komen, hij had het nogal druk maar kon me toch all over ruim een maand helpen. En dat is dus aanstaande dinsdag!

  Ik ga om 10 uur onder narcose, ze hebben wel even nodig om alles eruit te snijden maar ik verwacht zelf dat mijn moeder me zo tegen 2 uur wel weer in de auto kan laden om naar huis te gaan. Ik heb zelf een enorme berusting in het hele gebeuren, alleen al de gedachte dat ik straks niet meer met mijn hand voor mijn mond hoef te lachen maar het gewoon vol trots kan laten zien, is het helemaal waard voor me. Ik weet best dat het de eerste dagen niet perse een hele fijne ervaring gaat zijn, en heb daar denk ik best een realistische instelling over, maar we houden de blik op de toekomst, en dat kan alleen maar beter zijn!

  Weet je, dit soort klinieken zijn er niet voor niets, en zijn ook niet voor niets zo’n enorm succes. De mensen die er werken zijn echt wel getrained in het omgaan met mensen die bang zijn, en alleen de panden zijn al zo ingericht dat je niet meteen het idee hebt dat je bij een enge tandarts zit. Het personeel stelt zich voor met de voornaam, ze stellen zich niet boven de patient (of zo doen ze het in ieder geval lijken), en er wordt echt alles aan gedaan om te zorgen dat je je op je gemak voelt.

  En verder.. het blijft natuurlijk allemaal best wel heftig. Het is nou eenmaal niet mooier of beter dan het is. Maar het feit dat ik die eerste stap heb gezet was al zo’n enorme overwinning op mezelf, en daar heb ik zoveel kracht uitgehaald, dat ik het verder ook wel doorkom! En als ik dan zie hoe trots, en opgelucht, en behulpzaam mijn ouders en zus voor me zijn sterkt me dat alleen maar meer. En dat terwijl ik tot 2 dagen voor de intake nog niet eens ooit aan ze had verteld dat ik met dit probleem liep.
  Via een ander forum waar ik al sinds de dag na de intake post heb ik contact met iemand die toevallig een paar dagen eerder in dezelfde kliniek al onder narcose was geweest. Zij heeft me enorm veel steun gegeven, en ik heb zelf ook heel veel gehad aan het lezen van dit forum en dat andere. Iedereen is anders, maar je kunt meestal zelf wel filteren wat voor jou zelf waardevolle info is.

  Goed, dinsdag is het dus zover… spannend, maar tegelijkertijd ook goed. Ik zal in de loop van de week wel een update posten!

  Groetjes,

 38. Monique

  Boven en onder een prothese, onder narcose. Super!
  Uiteraard iedereen hartelijk bedankt, maar ook in het
  bijzonder de tandtechnicus, het was tenslotte hij die
  dit fraaie kunstgebit in elkaar zette, mij de volgende dag
  meteen hielp omdat er een pijnlijke plek zat en me voor
  deed hoe ik het moest uitnemen en voor mijn dochtertje
  een mooie stuiter bal maakte van het materiaal waar
  mama in moest happen. Ook mijn vriend bedank ik,
  hij belde uiteindelijk de kliniek voor me.
  Loop jij ook tegen de muur aan van de tandpijn,
  heb je ervaring met een overdosis aan pijnstillers,
  bel dan nu!!!!!!
  Groetjes, Monique

 39. Y

  Na veel te lang niet meer bij de tandarts te zijn geweest gaf de mededeling van mijn zoon dat hij gaat trouwen de doorslag om wel te gaan.
  Ik wilde vooral uit schaamte en bang voor de pijn te zijn niet naar onze “huistandarts”. Na wat zoeken op internet kwam ik uit bij deze kliniek.
  Telefonische contact gehad, 27 december voor de intake, waar overigens de tandarts zei dat het gezien de jaren dat ik niet voor behandeling geweest was er best nog wel goed uit zag.
  Maar mijn plan om voor een prothese te gaan kwam niet uit. Dat was toch eigenlijk wel een teleurstelling. Want, had ik me bedacht dan was ik in 1x van alle ellende af.
  Overeen gekomen dat het gebit gesaneerd zou worden.
  6 Januari was ik al aan de beurt. Heel vreemd, totaal niet zenuwachtig. Alleen op het moment dat ik de behandelkamer inging kreeg ik het even te zwaar. Maar ze stelden me snel op mijn gemak.
  Na het inbrengen van het infuus werd ik 1,5u later wakker met de vraag of het al klaar was. Ja, alles wat ze wilden doen was gedaan en ik kon voorzichtig opstaan en in de auto een beetje wappie wel te verstaan weer naar huis.
  De volgende stap is om een brugje tussen mijn kiezen te plaatsen en dan een beugel.
  Ik wil de tandarts, anesthesist en alle anderen dan ook hartelijk danken.
  Y

 40. R.J.

  Laat ik beginnen dat ik schrik voor de tandarts niet ken, mijn dochter van 7 jaar daarin tegen dus wel, wij zijn door onze tandarts afgelopen maandag doorverwezen naar deze kliniek, wij konden die zelfde dag nog langskomen voor een intake gesprek.

  Gisteren was de grote dag. Ik wil de medewerkers van de receptie en de tandartsen ontzettend bedanken, en ook voor het feit dat mijn dochter in de zelfde week nog geholpen kon worden.

  In eerste instantie had ze schrik voor het inslapen. Ik heb bij haar mogen zitten tot ze in slaap viel.

  Nadat ze was behandeld, zat ik naast haar en is ze rustig wakker geworden. De weg naar huis is alles rustig verlopen

  Ook de verdoving die ze in haar mond hebben gezet, ook daar heeft ze amper last van gehad en trok het tintelende gevoel snel weg.

  Ze kon de spuit die ze toegediend kreeg in haar hand niet meer herinneren, en van de ingreep zelf wist ze helemaal niets van af. En heeft ze mij er een aantal keren naar gevraagd.

  Ze heeft die dag na de behandeling geen woord gerept, dat ze bang is voor de tandarts.

  En is alleen maar heel verbaasd dat het pijnloos is gebeurd.

  Het enige wat ik kan zeggen is dat deze kliniek DE oplossing is voor mensen die schrik hebben voor de tandarts.

  Ik ben jullie namens Leyla en mijzelf heel erg dankbaar!

  Groeten,

  R. J.

 41. Bibber

  Hallo,

  ik al zo’n 20 jaar niet meer bij een tandarts geweest. De reden hiervan is een reeks zeer traumatische ervaringen bij de tandarts. Ik werd zo bang dat ik op een gegeven moment bijna mijn bewustzijn verloor toen ik de praktijk binnen wilde lopen. Omstanders hebben mij toen op de been geholpen en ik ben onverricht ter zake huiswaarts gekeerd om daarna nooit meer terug te gaan.

  Nu, ongeveer 20 jaar later ben ik op een punt aangekomen dat het een onhoudbare situatie aan het worden is. Er staat geen volledige tand of kies meer in mijn mond. Alleen nog wat van die scherpe resten en totaal afgesleten stompjes. Het is onmogelijk geworden om een normaal gesprek te voeren zonder volledig dicht te slaan van schaamte en minderwaardigheid gevoelens. Als ik er niet snel iets aan laat doen zal er van mijn sociale en maatschappelijke leven niet veel overblijven omdat ik steeds vaker directe confrontaties met mensen probeert te vermijden.

  Na weken lang op dit forum te hebben rond gelezen zie ik als de enige oplossing voor mijn probleem onder volledige narcose alles eruit laten halen. Echter de gedachte hieraan maakt me misselijk en het zweet breekt me uit. Het zal nog even duren voordat ik over de drempel durft om een afspraak te maken voor een intake gesprek.

  Ik moet voor mezelf nog een paar obstakels uit de weg ruimen voordat ik ga bellen. Een van die obstakels is het volgende:

  Ik woon zo’n 250 km bij de kliniek vandaan en heb niet een persoon in de buurt die in staat is om mee te gaan. Een overnachting in de buurt van de kliniek zou een oplossing zijn maar ik vraag mij af of ik na zo’n behandeling genoeg bij positieven zal zijn om alleen (met taxi) naar het hotel te reizen. Ik heb nog nooit een volledige narcose ondergaan dus ik heb daar geen enkel idee over. Is er iemand op dit forum die mij hierover iets zou kunnen vertellen of zoiets zelf heeft gedaan? Alvast bedankt, dat zou dan weer een obstakel minder zijn en mij een stapje dichter bij de oplossing brengen.

  Alvast bedankt,

  Bibber

 42. Anoniem

  Het is gebeurt!!!!

  In de kliniek aangekomen werd ik door het narcoseteam opgevangen. We liepen naar de stoel en ik nam plaats. Bloeddruk werd nog even gemeten en de dame die dat deed zag dat ik vreselijk zenuwachtig was. Ze zei “ik zie dat u erg zenuwachtig bent dus we gaan snel beginnen.”

  Het infuus werd aangebracht. Een prikje van niks. De Narcose medewerkster begon te vertellen. “Het is de bedoeling dat je aan iets leuks denkt. Denk maar dat je aan de bar zit. Drink je wel eens een biertje?” Ja, zei ik. “Nou het voelt alsof je een paar biertjes op heb.” Mwoah, dat kan ik wel hebben dacht ik, en weg was ik. Ik voelde het niet ééns aankomen.

  Het eerste dat ik weer hoorde was “meneer, wakker worden, we zijn klaar.” Echt ongelofelijk, helemaal niets maar dan echt helemaal niets gemerkt van de ingreep. Ik kan het nog steeds niet begrijpen dat het echt zo werkt daar. Gaan slapen met een gebit wat nergens meer op lijkt en wakker worden met een mooie rij glimmertjes in de mond. Ik zat nog even te wachten op mijn chauffeuse in de hal toen de tandarts nog even kwam vertellen dat alles helemaal goed gegaan was en gaf nog wat uitleg over de prothese.

  In het pension aangekomen ben ik meteen naar bed gegaan. Op aanraden gaan liggen op een oude handdoek en dat was wel nodig ook. Aan alle kanten liep het speeksel vermengd met bloed uit mijn mond. Ik dacht dat ik deze dicht had maar de verdoving maakte dat ik nog maar weinig controle had over de lippen. .

  De verdoving was ondertussen uitgewerkt dus verwachtte ik dat het meer pijn zou gaan doen. Valt reuze mee. In verhouding tot ontstekingspijnen is dit echt peanuts. Op dit moment, zo’n negen uur na de behandeling heb ik pas één ibuprofen ingenomen. Het is wel vreselijk wennen, mijn tong weet zich geen raad met al die objecten. Ik heb ‘m nog geen seconde stil weten te houden. Telkens weer even hier voelen, even daar voelen. Waar ik nog het meest last van heb is de plaat tegen het verhemelte van de boven prothese. Een vreemde druk en hij lijkt wel centimeters dik te zijn. Dat zal snel wennen is me gezegd dus daar ga ik maar van uit.

  Er is zo’n ongelofelijke last van mijn schouders gevallen.

 43. Goanita

  Hallo.
  Ik wordt binnenkort 50 jaar. En wilde heel graag voor mijn verjaardag mijn ondergebit gaaf hebben. Ik was aan de late kant vanwege het uitstellen door de angst. Maar het is gelukt, en dat door de hulpvaardigheid van de medewerkers van Amalia kliniek, en mijn tandtechnicus. Iedereen heeft zijn/haar steentje bijgedragen om dit voor elkaar te krijgen.
  Ik ben geholpen aan mijn onderkaak, alles eruit en de prothese erin. Onder narcose. Ik ben in 30 jaar niet voor een normale behandeling naar de tandarts geweest, alleen om te trekken. Ik was zeer angstig maar het is gelukt, het is echt teamwerk, waar ik mijn petje voor af neem. Ik kreeg geen kans om in paniek te raken en het was voorbij en ik was/ben zo blij. Ik ga het iedereen aanraden. Ik wou dat ik dit jaren eerder had geweten.
  Natuurlijk heb ik wel wat napijn, maar dat is niet erg, het is klaar en het eten dat komt later wel. Wij hebben er 3 uur voor moeten rijden om er te komen, maar ook al was het 6 uur het is het dubbel en dwars waard. Iedereen van de Kliniek bedankt, jullie zijn fantastisch.
  Met hartelijke groet Goanita. Steenwijkerwold

 44. Dirk verschure

  Ik moet zeggen dat ik Blij verrast was. Ik was 7 jaar niet meer bij de tandarts geweest uit angst. Online een afspraak geplent en dat was erg makkelijk. Superaardige tandarts en nam veel tijd voor me.

Comments are closed.