Informatie voor angstige patienten

By | 15/09/2011

 Informatieavond op 2 november om 18.00 voor Angstige Patiënten

HELP………… IK MOET NAAR DE TANDARTS!!!!!!

Angst is een beschermingsmechanisme van ons lichaam.

Doordat je lichaam reageert op de situatie waarin je bent, krijg je een signaal of het veilig voor je is of niet.

Voor heel veel mensen is een tandheelkundige behandeling een grote bron van stress. Angst kan dan zo hevig zijn dat je het idee hebt dat je de controle over jezelf kwijt bent (trillen, transpireren, hartkloppingen).

Velen van ons hebben helaas ervaren dat je bij de tandarts in de stoel machteloos bent, niet gehoord wordt, niet weet wat er in jouw mond gebeurt, …..zelfs erger …pijnlijke behandelingen MOET ondergaan.

Wanneer je daarbij bedenkt dat velen de nodige trauma’s hebben opgelopen (schooltandarts, pijnlijke behandeling, ed.)  is het niet vreemd dat zoveel mensen angstig zijn voor een tandheelkundige behandeling.

De grote vraag is: WIL JE ANGSTIG BLIJVEN?

Het is verleidelijk om je angst te gebruiken om een tandartsbezoek te vermijden. Zo blijf je in je veilige zone. Het kan ook anders….IEDEREEN heeft de mogelijkheid om angst los te laten en anders te leren omgaan met in dit geval een behandeling bij de tandarts. Met professionele hulp leer je inzicht te krijgen in jouw persoonlijke reactie, je leert wat er voor jouw nodig is om vanuit keuze naar de tandarts te gaan.

Voor iedereen die hier wat meer over wil weten organiseren wij op woensdag 2 november om 18.00 
een informatie-avond op de Alexia Kliniek, Du Commerce 4 te Echt.

Carola Saals
Angstcoach/Mondhygiëniste