Flossen: een schone zaak!

By | 08/01/2013

Meer weten over nut en noodzaak van flossen? Maak nu s.v.p. een afspraak of schrijf u zelf in OF

BEL nu: 0475 – 486300

Flossen: een schone zaak!

Flossen is belangrijker dan vaak wordt gedacht! Naast het poetsen van kiezen en tanden is het noodzakelijk om ook regelmatig de ruimtes tussen de kiezen en tanden goed te reinigen. Dit is nodig omdat je met de gewone tandenborstel niet goed tussen de kiezen en tanden kunt poetsen. Zo blijven etensresten gemakkelijk achter, wanneer er niet goed gepoetst wordt.

Hoe kunnen we het best flossen? Neem een stukje flossdraad van 40 centimeter. Dat is genoeg voor het hele gebit. Wikkel de uiteinden losjes om de middelvingers en houd een stukje van 3 centimeter flossdraad tussen duim en wijsvingers. Span de flossdraad strak om de tand of kies en breng de draad met een voorzichtig zagende beweging tot onder het tandvlees. Bij heel kleine tussenruimten komt u met de flossdraad soms moeilijk tussen tanden en kiezen.

Voorkom doorschieten. Steun uw vingers en duimen goed tegen de aangrenzende tanden en kiezen. Haal met zagende bewegingen de flossdraad terug. Ga door naar de volgende tand of kies. Herhaal bij alle kiezen en tanden, zowel het voorvlak als achtervlak. Op deze manier kunnen alle ruimtes tussen de kiezen en tanden gereinigd worden.

Als u pas begint met flossen, kan het tandvlees een beetje pijnlijk aandoen en bloeden. Als u elke dag blijft flossen, merkt u algauw dat na enkele dagen de pijn langzaam minder wordt en het bloeden ophoudt.

Meer weten over nut en noodzaak van flossen? Maak nu een afspraak of schrijf u zelf in OF BEL 0475 – 486300