Gaatjes in tanden zijn goed te voorkomen én te behandelen!

By | 18/01/2013

Op zoek naar een goede tips om gaatjes te voorkomen en een veilige behandeling van gaatjes in tanden en kiezen?  Maak dan nu s.v.p. een afspraak of schrijf u zelf in OF BEL 0475 – 486300

Gaatjes in tanden, ook wel tanderosie genoemd, komen steeds meer voor. Eén van de redenen hiervoor is het verhoogde gebruik van suikers in voedingsmiddelen door de jaren heen. Een gaatje in een tand of kies is een onomkeerbaar verlies van tandweefsel dat wordt veroorzaakt door direct contact met zuren. Het is een sluipend proces dat niet gemakkelijk te herstellen is.

De behandeling van gaatjes in tanden en kiezen is met de jaren echter ook steeds beter geworden. Ook wordt er tegenwoordig veel meer aan preventie gedaan om gaatjes te voorkomen. Een paar tips: Tips: poets 2x per dag, beperk het aantal eet- en drinkmomenten tot 7x per dag, geef kinderen liever een hele maaltijd (bv brood met fruit en drank tegelijk) dan elk half uur iets en spoel je mond met eten of drinken na het eten van zure maaltijden.

Ook de kwaliteit van vullingen wordt nog altijd groter. Meer weten over de behandelmethode(n) tegen gaatjes in tanden en kiezen? Maak dan nu s.v.p. een afspraak of schrijf u zelf in OF BEL 0475 – 486300