Ontwikkelingswerk in Kenia

By | 22/10/2013
Brenda Wouters Alexia Kliniek

Brenda Wouters | Alexia Kliniek

Het speelde wel eens door mijn hoofd om zoiets een keer te mogen doen, maar daar bleef het wel bij..

In Maart 2012 ben ik de uitdaging aangegaan om met de stichting DDC te gaan werken op scholen in Kenia.

Samen met een team van tandartsen, kaakchirurg, mondhygiënisten, assistentes en ondersteunend personeel gaan we naar een school in Kenia. Op die school krijgen we twee lokalen die we omtoveren tot tandartspraktijk en dan gaan we aan de slag. De eerste keer weet je niet wat je meemaakt… De hitte, de armoede, de kinderen die geen idee hebben wat een tandarts of een tandenborstel nou is, de pijn die de kinderen en lokale bevolking soms hebben in hun mond, mensen die uren lopen om bij ons te komen en het geduld van de mensen als ze moeten wachten. Dan schaam ik me vaak wel om het feit dat wij het hier zo goed hebben, maar vaak niet tevreden zijn..

Het werken in zo’n team is geweldig! . . Alsof we al jaren met elkaar aan het werk zijn. Allemaal hebben we maar één doel en dat is het helpen van deze mensen. En dat gaat vaak niet in onze koude kleren zitten hoor..

Als we na 7 dagen werken de boel weer af moeten breken hebben voelen we ons altijd een beetje verdrietig. Dan moeten we afscheid nemen van de kinderen daar, maar eigenlijk willen we nog helemaal niet weg… De mensen zijn zo ongelofelijk dankbaar en zo blij met wat ze van ons mee krijgen.. Dat kun je niet vertellen, dat moet je beleven..

De Stichting doet zulk prachtig werk daar in Kenia. Het houdt niet op bij die ene school. Heel veel andere scholen in die regio worden ook bezocht door een team van DDC en de bedoeling is dat we over een paar jaar weer op de scholen terug komen. Wat DDC  allemaal doet, kun je lezen in de folder of op de website www.dutchdentalcare.nl

Mijn wens is dat ik nog een keer met DDC mee kan naar Kenia, maar daar is veel geld voor nodig. De reis, het verblijf en de tijd dat ik daar ben ( 2 weken) moet ik allemaal zelf bekostigen. Natuurlijk kies ik er zelf voor om te gaan, maar wat zou het fijn zijn als ik daarbij een handje geholpen zou worden.

Wat je ervoor kunt verwachten is 100% inzet van mijn kant gedurende de periode dat ik daar actief zal zijn!

Je kunt een bijdrage storten op:

ABN AMRO rek nr: 40.71.57.573

Tnv Stichting Dutch Dental Care, Den haag

Onder vermelding van: Donatie reiskosten Brenda Wouters, najaarsgroep, oktober 2014

Dutch Dental Care is een stichting met een ANBI status, hetgeen wil zeggen dat donaties voor de belasting aftrekbaar kunnen zijn.

Na afloop zal ik een verslag schrijven over mijn werk bij DDC.

 Brenda Wouters,   Alexiakliniek Roermond