De tandarts is keilief

By | 29/11/2013

Pedodontologe kindertandarts Florence BoekitwetanJoni van Eeden (7) uit Weert is niet bang voor de tandarts. Ze gaat zelfs met plezier. Dat komt door kindertandarts Florence van Alexia Kliniek. “Ze was keilief en ze heeft me helemaal geen pijn gedaan”, glundert Joni. “En o ja, ik mocht ook een zonnebril uitzoeken, want de lamp was heel fel.”

Joni is de afgelopen maanden vier keer naar de Alexia Kliniek geweest. “De tweede keer al ging ze vrolijk alleen de behandelkamer binnen”, vertelt Joni’s moeder Jozien Rutten. “Toen dacht ik: we hebben dus écht de goede tandarts gekozen.”

Joni poetst twee keer per dag zorgvuldig haar tanden. Haar ouders kijken altijd mee. Toch bleek ze in het voorjaar een gaatje te hebben. Jozien: “Onze vorige tandarts boorde zonder verdoving. Dat vond Joni natuurlijk geen pretje. Ik vind het belangrijk dat onze dochter geen angst ontwikkelt voor de tandarts. Toen bij Joni een dubbele tand groeide die eruit moest, hebben we daarom heel bewust gekozen voor de kindertandarts van Alexia. Zij bleek bij de eerste afspraak al een uitkomst. Joni voelde zich bij haar meteen op haar gemak. Geen wonder ook, Florence is zo’n leuke tandarts. Ze is lief, maar niet betuttelend. Ze neemt de tijd, maakt grapjes en legt steeds heel goed uit wat ze gaat doen.”

“Als het water kwam, dan kwam het stofzuigertje, zei de tandarts”, vertelt Joni. “En ik kreeg een regenjasje in mijn mond. Zo spetterde het niet.”

Florence ontdekte nóg een paar gaatjes, maar van de behandeling heeft Joni letterlijk geen centje pijn gehad. Ze kreeg ook nog allerlei poetstips. Die heeft Joni goed in haar oren geknoopt. “Ik poets 60 seconden boven en daarna 60 seconden beneden”, zegt ze trots.

Meer weten?

De kindertandarts van Alexia Kliniek werkt in Weert. In Roermond en Echt zijn kindertandverzorgers werkzaam. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Kijk op www.alexiakliniek.nl of bel ons op 0495 54 84 86.

Wist u dat uw kind tot 18 jaar is meeverzekerd in uw basisverzekering? Alle tandheelkundige behandelingen worden vergoed. Tip: benut in december nog uw budget voor 2013!