Prothese-kunstgebit

Tip: Een prothese ofwel kunstgebit wordt meestal volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.

Kunstgebit nodig in LimburgEen kunstgebit bestaat uit een plaat van kunsthars waarop tanden en kiezen zijn bevestigd. De vormen en kleuren van de oorspronkelijke tanden en kiezen kunnen exact worden nagemaakt. Het type tand en zelfs de vorm van uw schedel worden daarbij betrokken.

De plaat van het kunstgebit liggen op uw kaak. Door de druk van het kunstgebit op de kaak zal die in de loop der tijd slinken daardoor past het kunstgebit steeds minder goed en gaat het losser zitten. Dan is het tijd voor een aanpassing of een nieuw gebit.

Een voorbeeld van zo’n aanpassing is het rebasen van de prothese, dan wordt er een nieuwe kunsthars basis aangebracht in de prothese. Voordat de tandarts de tanden trekt maakt hij een afdruk van de kaak, hierop wordt het kunstgebit gebaseerd.

Na het trekken van de tanden en kiezen wordt de pothese meteen geplaatst. De eerste dagen zult u pijn voelen toch moet het gebit dan worden ingehouden voor een goede genezing. Later kan de tandarts aanpassingen doen aan de prothese.

Praten is in het begin vaak lastig maar gaat na enkele dagen steeds beter.

Heeft u interesse in een prothese of wilt u vrijblijvend meer informatie? Maak een vrijblijvende afspraak bij onze klinisch prothese technieker of tandarts.

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mailadres (verplicht)

    Uw telefoonnummer

    Uw bericht