Trekken van tanden en kiezen

Trekken van tanden en kiezen kan nodig zijn als een tand of kies erg beschadigd is, erg scheef zit of geen houvast meer heeft in het kaakbot.

Werkwijze bij trekken van tanden en kiezen

Trekken van tanden en kiezenU krijgt een plaatselijke verdoving voor het gebied rond de tand / kies of een hele kaak. Dan wordt met instrumenten de tand of kies voorzichtig los gewrikt en getrokken.

De wond wordt gehecht met hechtgaren, dat vanzelf verdwijnt. Als u pijn voelt nadat de verdoving is uitgewerkt, kunt u een pijnstiller als Paracetamol nemen.

Nabehandeling trekken van tanden en kiezen

Na de behandeling kunt u eventueel last krijgen van wat koorts, enige zwelling, nabloeding of een ontsteking. Overleg met uw tandarts wat u dan moet doen. Let op: als u antistollingsmiddelen gebruikt of hartklachten heeft, zijn er extra voorzorgsmaatregelen nodig voor het trekken van tanden of kiezen trekken! Meld dit dan ook voorafgaand aan de behandeling.

Bent u op zoek naar informatie over het het trekken van tanden en kiezen of een behandeling? Neem dan contact op via het formulier rechts op de pagina of bel nu voor een afspraak: 0475 – 486300

Zoektermen: